Beoordeeld met een 9,5 door onze studenten
Startdatum februari & september

Ondernemerschap & Management

Hbo Ad (i.s.m. NCOI)
1,5 jaar
Opleiding van het ondernemers college
Ben jij klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven?
Wil jij binnen 1,5 jaar je hbo Ad* diploma behalen?
Wil jij werkend leren? En een baan vanaf het begin van je opleiding?
Inschrijven
Brochure aanvragen

De opleiding

Ben jij een gedreven ondernemer in de dop die droomt van een ondernemende toekomst? Wil jij je eigen bedrijf starten, de zaak van je ouders overnemen, of wil je straks liever in een commerciële rol bij een groot of klein bedrijf aan de slag? Bijvoorbeeld op de afdelingen marketing, sales of innovatie? Dan is onze HBO Associate Degree opleiding precies wat je zoekt! Bij het Ondernemerscollege bieden we jou een dynamische en professionele leerervaring, met een hippe twist.

Na anderhalf jaar ontvang je het degelijke, waardevolle en erkende diploma HBO Associate Degree Ondernemerschap & Retailmanagement, met specialisatie Ondernemer van NCOI.

Wat kun je verwachten:

Onze opleiding is anders dan de traditionele HBO-programma's. Je brengt slechts één dag per week door op ons college op Schiphol, terwijl je de overige dagen 16 tot 32 uur per week aan het werk bent. -  Heel praktijkgericht dus! En ja, je krijgt betaald! We begrijpen dat echte ervaring in de praktijk van onschatbare waarde is voor jouw ondernemersreis. Wij geven jou bij dit traject een baangarantie* vanaf het begin van je opleiding!

 

Ondernemend Studeren:

Bij ons draait alles om ondernemend studeren. We dagen je uit om direct te beginnen met je eigen onderneming. Leer van bedrijfsbezoeken krijg inzicht van doorgewinterde ondernemers die voor de klas staan, en ontwikkel de vaardigheden die je nodig hebt om te slagen in de zakelijke wereld.

 

De Balans:

Natuurlijk begrijpen we dat er ook generieke vakken zijn die je moet beheersen om een HBO Associate Degree te behalen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben alles gestroomlijnd voor een versnelde leerervaring. Binnen anderhalf jaar kun jij dat felbegeerde Associate Degree papiertje op zak hebben.

 

Onze Verwachtingen:

We verwachten van onze studenten dat ze gedreven zijn om niet alleen een eigen onderneming te starten, maar ook bereid zijn om te werken aan de generieke onderdelen van de opleiding. Hiermee behaal je niet alleen een door het ministerie van OCW erkend diploma, maar ben je ook klaar voor een glansrijke carrière in de zakenwereld.

Hbo Ad op Landgoed Tespelduyn

Woon je in of rond de Bollenstreek? Volg dan deze HBO Ad op Landgoed Tespelduyn. Informeer jezelf (en je ouders) op onze speciale informatieavond op:

Woensdag 22 mei van 19.00 tot 20.00 ​(inloop 18:45)

Klik hier voor meer informatie.


Kortom, het Ondernemerscollege biedt jou de kans om jouw ondernemersdromen te verwezenlijken terwijl je werkt en verdient. Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je nu in en begin jouw reis naar een ondernemende toekomst vol kansen en succes!

Inschrijven

Praktische zaken

Duur opleiding
1,5 jaar

Startmoment
september & februari 

Thema's die je kunt verwachten tijdens je opleiding
Je verhaal begint bij de basis: een stevige fundering als het gaat om kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Denk hierbij aan vakken zoals:

 • Marketingmanagement
 • Adviseren en communiceren
 • Bedrijfseconomische aspecten
 • Leiderschap en samenwerking
 • Ondernemen en Ondernemerschap
 • Retailmarketing
 • Commerciële vaardigheden
 • Je kiest een eigen verdiepingsprogramma: Luchtvaart, Event, Hotel of Business

Vooropleiding
Havo, Vwo, MBO-4 of via een 21+ toets

Locatie
Waar ga je studeren?
Schiphol en/of Curaçao

Opleidingskosten
Aan welke kosten moet je denken?

 • Opleidingskosten jaar 1: € 13.650,-
 • Opleidingskosten jaar 1: € 6.850,-
 • Studiemateriaal: €990,-
 • Inschrijfkosten: €200,-
Onze hbo opleiding is bijna volledig te betalen met het Levenlanglerenkrediet van DUO.

Financiering
Wist je dat een opleiding aan het Ondernemers College betaalbaar is voor iedereen?

Lees er hier meer over

Hoe meld je je aan?
Op het Ondernemers College vinden wij het belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt gekeken of er een klik is tussen jou als toekomstig student en het Ondernemers College. Waarom wil je bij ons studeren en waarom kies je voor de opleiding ondernemerschap? Uiteraard ben jij ook heel benieuwd, naar wat wij jou kunnen bieden. 

Wat heb je nodig bij de aanmelding? 

 • De gewenste opleiding en startdatum.
 • Je persoons- en adresgegevens.
 • Je vooropleiding.

Er is veel belangstelling voor onze opleiding en slechts beperkt plaats. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan direct aan

 • Zo ben je verzekerd van een studieplek!
 • Als je je vroegtijdig aanmeldt heb je voldoende tijd om je studiefinanciering te regelen. 
 • Over je boeken hoef jij je geen zorgen te maken, die regelen wij voor jou. 

Heb je alle stappen van het aanmeldproces doorlopen? Dan zie je de bevestiging op je beeldscherm en ontvang je tevens per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Controleer alle informatie die je hebt ingevuld goed. Daarnaast hebben we extra informatie van je nodig, bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs. Zodra alle informatie is aangeleverd, kun je je officieel inschrijven.  Daarna kun je je gaan voorbereiden op de start van jouw studiejaar. We starten het studiejaar met een gave introductieweek.

Na je studie
Wat kun je doen na de opleiding?

Na de opleiding ga je verder met het opschalen van je eigen onderneming of het aanpakken van een nieuwe uitdaging waar jij mogelijkheden voor ziet. Ook kan je uitstekend aan de slag als manager bij een klein of groot bedrijf. Als manager kan je leiding geven aan een afdeling, team of vestiging. Je hebt de ondernemende mindset, creëert kansen en herkent ideeën, weet welke hulpbronnen er nodig zijn en bent pro-actief.

Inschrijven
graduation-hatmenuarrow-rightcross-circle