Beoordeeld met een 9,5 door onze studenten
Startdatum februari & september

Ondernemerschap & Management

MBO 4
1,5 jaar
Opleiding van het ondernemers college
Ben jij klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven?
Wil jij binnen 1,5 jaar je mbo 4 diploma behalen?
Start hier jouw droom?
Inschrijven
Brochure aanvragen

De opleiding

Ben jij een ondernemer in de dop? Dan is het natuurlijk ontzettend leuk dat je tijdens je mbo 4 opleiding al kan leren van ondernemers. Heb jij geen zin meer om 5 dagen in de schoolbanken plaats te nemen maar wil je wel een erkend mbo niveau 4 diploma behalen? Dan zit je goed bij Het Ondernemers College. Deze opleiding helpt je bij het starten of opschalen van een eigen bedrijf, en ondertussen loop je stage bij leerzame bedrijven zodat jij een kijkje in de keuken kan nemen en van toegevoegde waarde kan zijn. Naast de reguliere vakken krijg je lessen waarbij je kennis maakt met allerlei zaken die met ondernemen te maken hebben. Je gaat op bedrijfsbezoek, je maakt kennis met de wereld van de ondernemer, je leert hoe je een eigen onderneming kunt opzetten, je werkt samen met andere studenten aan opdrachten over het bedrijfsleven en je krijgt gastcolleges van ondernemers, die hun enthousiasme willen overdragen aan jou!

Wat kun je verwachten:

Bij onze opleiding ga je twee dagen per week naar college, waar je interactieve en inspirerende lessen volgt. Maar dat is nog niet alles! De overige drie dagen van de week breng je door in de praktijk. Tijdens je stage maak je kennis met het échte bedrijfsleven en pas je de kennis uit de collegebanken direct toe.

Ondernemend Studeren:

Bij ons draait alles om ondernemend studeren. Wat betekent dat precies? Nou, we moedigen je aan om niet alleen te leren uit boeken, maar om ook daadwerkelijk te ondernemen. Vanaf dag één kun je werken aan je eigen ondernemingsideeën en leer je van ervaren ondernemers die voor de klas staan. Zo bouw je direct aan je ondernemersvaardigheden.

De Balans:

Natuurlijk begrijpen we dat er ook generieke vakken zijn die je moet beheersen om een mbo niveau 4 diploma te behalen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben alles versneld en gestroomlijnd. In slechts anderhalf jaar kun jij dat felbegeerde papiertje op zak hebben.

Onze Verwachtingen van jou:

We verwachten van onze studenten dat ze gedreven zijn om niet alleen een eigen onderneming te starten, maar ook bereid zijn om te werken aan de generieke onderdelen van de opleiding. Hiermee behaal je niet alleen een door het ministerie erkend diploma, maar ontwikkel je ook de vaardigheden en kennis die essentieel zijn voor succes in het bedrijfsleven.

Volg je studie op Curaçao!

Kortom, bij het Ondernemerscollege krijg je de kans om jouw ondernemersdromen waar te maken, omringd door een inspirerende en professionele omgeving. Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je nu in en begin aan jouw reis naar ondernemend succes!

Werk jij al? Doe dan de BBL route!

Als jij bij de start van de MBO opleiding een arbeidscontract van tenminste 20 uur hebt bij een erkend leerbedrijf (voor jouw opleiding), dan is de BBL-route interessant. Je werkgever krijgt dan namelijk subsidie van de overheid en dat scheelt jou aanzienlijk in de kosten van de opleiding. Of misschien betaalt je werkgever de opleiding wel helemaal. Bij de BBL-route ga je per week 2 dagen naar college en je werkt minstens 20 uur.

Inschrijven

Praktische zaken

Duur opleiding

1,5 jaar

Startmoment

september & februari 

Thema's die je kunt verwachten tijdens je opleiding

Je gaat bij deze opleiding vrijwel direct 3 dagen stagelopen en 2 dagen naar college. Je verhaal begint bij de basis: een stevige fundering als het gaat om kennis en ondernemerschap. Enkele thema's zijn:

Leidinggeven 
Personeelsmanagement
Visual merchandising
Marketing
Logistiek 
Hospitality
Advies en verkoop

Daarnaast werk je aan je persoonlijk leiderschap. Een bedrijf runnen vergt zelfstandigheid en zelfkennis. Tijdens je opleiding werk je daarom aan je persoonlijke ontwikkeling. Docenten coachen je daarbij en gastsprekers inspireren je het maximale uit je ondernemerschap te halen.

Daarnaast volg je natuurlijk ook nog de generieke vakken rekenen en nederlands en ga je stagelopen.

Vooropleiding

vmbo, mbo 2, mbo 3, mavo en havo

Locatie

Waar ga je studeren?

Schiphol of Curaçao

Opleidingskosten

Aan welke kosten moet je denken?

  • Opleidingskosten jaar 1: € 14.100,-
  • Opleidingskosten jaar 2: € 9.800,-
  • Studiemateriaal: € 1.495,-
  • Inschrijfkosten: € 200,-

Financiering

Wist je dat een opleiding aan het Ondernemers College betaalbaar is voor iedereen?

Lees er hier meer over

Aanmeldprocedure

Hoe meld je je aan?

Op het Ondernemers College vinden wij het belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt gekeken of er een klik is tussen jou als toekomstig student en het Ondernemers College. Waarom wil je bij ons studeren en waarom kies je voor de opleiding ondernemerschap? Uiteraard ben jij ook heel benieuwd, naar wat wij jou kunnen bieden. 

 Wat heb je nodig bij de aanmelding? 

  • De gewenste opleiding en startdatum.
  • Je persoons- en adresgegevens.
  • Je vooropleiding.

Er is veel belangstelling voor onze opleiding en slechts beperkt plaats. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan direct aan

  • Zo ben je verzekerd van een studieplek!
  • Als je je vroegtijdig aanmeldt heb je voldoende tijd om je studiefinanciering te regelen. 
  • Over je boeken hoef jij je geen zorgen te maken, die regelen wij voor jou. 

Heb je alle stappen van het aanmeldproces doorlopen? Dan zie je de bevestiging op je beeldscherm en ontvang je tevens per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Controleer alle informatie die je hebt ingevuld goed. Daarnaast hebben we extra informatie van je nodig, bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs. Zodra alle informatie is aangeleverd, kun je je officieel inschrijven.  Daarna kun je je gaan voorbereiden op de start van jouw studiejaar. We starten het studiejaar met een  introductieweek en een kick-off dag.  

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na de opleiding ga je verder met het opschalen van je eigen onderneming of het aanpakken van een nieuwe uitdaging waar jij mogelijkheden voor ziet. Ook kan je uitstekend aan de slag als manager. Als manager kan je leiding geven aan een afdeling, team of vestiging. Je hebt de ondernemende mindset, creëert kansen en herkent ideeën, weet welke hulpbronnen er nodig zijn en bent pro-actief.

 

Inschrijven
graduation-hatmenuarrow-rightcross-circle